ΕΛΛΗΝΙΚΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ

ΕΝΩΣΗ

ΕΝΩΣΗ

ΕΝΩΣΗ

ΜΠΙΛΙΑΡΔΟΥ

ΜΠΙΛΙΑΡΔΟΥ

ΜΠΙΛΙΑΡΔΟΥ

ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 2019-20

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ MASTER

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ MASTER

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ MASTER

A' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

A' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

A' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

B' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

B' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

B' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

previous arrow
next arrow
Slider
Τετάρτη, Αύγουστος 05, 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

 

Όλες οι σημαντικές ανακοινώσεις.

blog

ΑΝΑΣΤΟΛΗ

Αναστολή ατομικών και ομαδικών Πρωταθλημάτων.

Στο πλαίσιο εφαρμογής της κυβερνητικής δέσμης μέτρων πρόληψης και αποτροπής εξάπλωσης της επιδημίας στη χώρα μας από τον ιό 2019-nCoV, με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της ένωσης αναστέλλεται επ' αόριστο η διεξαγωγή των ομαδικών και ατομικών πρωταθλημάτων της.

Τα πρωταθλήματα Γαλλικού μπιλιάρδου θα συνεχιστούν μετά από επανεκτίμηση της κατάστασης στο γενικότερο πάντα πλαίσο των οδηγιών του ΕΟΔΥ. Ευχαριστούμε θερμά όλα τα μέλη και τα συνεργαζόμενα καταστήματα της ένωσης μας για την κατανόηση τους, θα επανέλθουμε με σχετικές ανακοινώσεις.

Ταυτόχρονα, συνιστούμε στα μέλη μας να ενημερώνονται και παραπέμπουμε για περισσότερες πληροφορίες στις ανακοινώσεις του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του στο https://eody.gov.gr/


Για το Δ.Σ. της HBU ο Πρόεδρος

 

ΤΡΕΜΟΥΛΗΣ ΝΙΚΟΣ

 

Grand-Prix τρισπόντων 2019-20

 • Τα 3 Grand-Prix θα διεξαχθούν και θα βαθμολογηθούν ακριβώς με τον ιδιο τρόπο που αυτό εγινε περσι.
 • Οι 16 (η 15 + ο περσινός πρωταθλητής) πρώτοι της κατάταξης που θα προκυψει θα πάρουν μέρος στα τελικά του Ιουνίου.
 • Για την Περιφέρεια θα κρατηθούν επίσης 4 θέσεις στα τελικά. Αυτές θα δοθούν με την προυπόθεση οτι θα προκύψουν απο αγώνες που θα διοργανώσουν οι όποιοι ενεργοί πυρήνες σε συνεργασία με την Ενωση. Σε κάθε περίπτωση οι αγώνες αυτοί θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί εως τις 15 Απριλίου 2020. Σε κάθε 16 συμμετοχές θα αντιστοιχεί και μια θέση με την προυπόθεση οτι η επίδοση του συγκεκριμένου παίκτη είναι άνω του 0,850. Οσες θέσεις δεν δοθούν στην Περιφέρεια θα συμπληρωθούν απο την κατάταξη των GRAND-PRIX.
 • Αλλες 4 θέσεις επίσης θα δοθούν στην τετράδα της Α' κατηγορίας.
 • Οι 24 παίκτες που θα πάρουν μέρος στα τελικά θα αγωνισθούν με τον ιδιο ακριβώς τρόπο που αυτό έγινε στα τελικά του 2017-18 στο Περιστέρι.
 • Τελική 24αδα

  • Οι 20 πρώτοι της κατάταξης  ( 15+1 η 16+4 Περιφέρεια)  μαζί με τους 4 πρώτους της 1ης κατηγορίας σχηματίζουν 6 ομίλους των 4αρων όπως φαίνεται στον παρακάτω πίνακα.

                                                                                            24groups.JPG                                                                                                                                                                        

  • Προκρίνονται οι 2 πρώτοι από κάθε όμιλο και με "φιδάκι" με βάση την κατάταξη σχηματίζουν 4 ομίλους των 3ων.
  • Από αυτούς τους ομίλους προκρίνονται πάλι οι 2 καλύτεροι και με βάση πάντα την κατάταξη σχηματίζουν την τελική 8αδα σε δυο ομίλους των 4αρων. Οι δυο πρώτοι από κάθε όμιλο παίζουν τους ημιτελικούς (χιαστί) και οι νικητές αυτών τον τελικό.
 • Η κατάταξη που θα προκύψει απο αυτούς τους αγώνες και μόνο θα είναι και η τελική κατάταξη για το 2019-20.
 • Ο περσινός πρωταθλητής αν συμμετέχει εστω και σε ενα GRAND-PRIX θα καταταχθεί στα τελικά όπως όλοι με το σύνολο της βαθμολογίας που συγκέντρωσε. Αν δεν πάρει μέρος σε κανένα GRAND-PRIX διατηρεί το δικαίωμα να υπερασπιστει τον τίτλο του και θα τοποθετηθει Νο1 στην κατάταξη των τελικών.
 • Η οικονομική συμμετοχή για κάθε GRAND-PRIX ορίζεται στα 15€ ενιαία για ΟΛΟΥΣ τους παίκτες.
 • Απο αυτήν εξαιρούνται οι 16 πρώτοι του εκάστοτε τουρνουά, οι νέοι κάτω των 21 και οι γυναίκες.
 • Το σύνολο των συμμετοχών ( αφού αφαιρεθούν τα έξοδα του εκάστοτε GRAND-PRIX σε διοργάνωση, διαιτησίες, γραμματείες) θα δοθεί στους πρώτους νικητές με την μορφή βοήθειας σε διεθνείς διοργανώσεις (κάλυψη η μερική κάλυψη εισητηρίων-διαμονής) ως εξης:
 • Το 1/3 θα δοθεί ισόποσα στους 4 πρώτους της κατάταξης των 3ων GRAND-PRIX.
 • Το 1/3 θα δοθεί ισόποσα στους 2 πρώτους της κατάταξης των τελικών.
 • Το υπόλοιπο 1/3 Θα δοθεί ισόποσα στο Νο 3 εως 6 της κατάταξης των τελικών.
 • Η βοήθεια αυτή θα δοθεί σε όσους έχουν κάνει προσωπικά έξοδα σε μετακινήσεις-διαμονή για διεθνείς διοργανώσεις απο τον Οκτώβριο του 2019 εως και τον Ιούνιο του 2021, δεν είναι μεταβιβάσιμη ( δεν θα παω εγω, ας τα πάρει ο ταδε), και πρέπει να συνοδεύεται απο αντίστοιχα παραστατικά-αποδείξεις.

Πειθαρχική απόφαση.

Κατά την διάρκεια των αγώνων των τελικών φάσεων στο Περιστέρι κοινοποιήθηκε στον Κυριάκο Ιωακείμ η ποινή που του επιβλήθηκε για γεγονότα που συνέβησαν μετά το τέλος αγώνα του στο 3ο GRAND-PRIX του 2018-19.
Η απόφαση για την ποινή πάρθηκε μετά απο συνεδρίαση του πειθαρχικού (απο την οποία απουσίαζε ο Πρόεδρος όπως ορίζει το καταστατικό καθώς υπήρχε προσωπική εμπλοκή στο περιστατικό) αφού προηγουμένως κάλεσε τον παίκτη σε απολογία και τον συμπαίκτη του και μάρτυρες για την διερεύνηση των γεγονότων.
Η ποινή που του επιβλήθηκε ήταν αποκλεισμός απο τους αγώνες για 6 μήνες, δλδ εως το νέο έτος.
Εν όψη της αρχής της νέας αγωνιστικής χρονιάς και του ομαδικού πρωταθλήματος με απόφαση του Δ.Σ η ποινή μετατρέπεται οσο αφορά το ομαδικό πρωτάθλημα σε 2 αγωνιστικές.
Ο συγκεκριμένος παίκτης έχει απασχολήσει το πειθαρχικό και στο παρελθόν και ευχόμαστε να είναι η τελευταία φορά διαφορετικά θα αναγκαστούμε να προβούμε σε πιο αυστηρή ποινή.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ 2019-20 & 1ο GRAND-PRIX ΤΡΙΣΠΟΝΤΩΝ.

Στον παρακάτω πίνακα μπορείτε να δείτε πως εκδηλώθηκε απο τα καταστήματα το ενδιαφέρον για τις διοργανώσεις τρισπόντων του 2019-20. Λόγω της χρονικής πίεσης η απόφαση για το 1ο Grand-prix το οποίο αρχίζει στις 21/10/2019 έπρεπε να προηγηθεί. Αυτό θα διεξαχθεί στο L'Amorti Cafe & Billiard και οι συμμετοχές θα ανοίξουν την Τρίτη 8/10/2019 και ωρα 18:00 εως και την Κυριακή 13/10/2019. Όποιοι νέοι όροι-κανονισμοί υπάρχουν για την κατηγορία των ΜΑΣΤΕΡ στις τρίσποντες θα αναγράφονται στην δήλωση συμμετοχής.

Η απόφαση για τις υπόλοιπες διοργανώσεις του 2019-20 θα γίνει προσπάθεια να ληφθεί την ερχόμενη εβδομάδα.

events2019

Ομαδικό πρωτάθλημα 2019-20

 

 

 • Η κάθε ομάδα θα πρέπει να απαρτίζεται απο τουλάχιστον 5 παίκτες.
 • Δικαίωμα για μια αναβολή σε κάθε γύρο για κάθε ομάδα.
 • Ομάδα που δεν έχει τουλάχιστον 3 παίκτες σε όποια αγωνιστική θα χάνει το παιχνίδι 4-0.
 • Οι ομάδες της Α' και Β΄κατηγορίας θα διαχωριστούν με κριτήριο τον μέσο ορο όλων των παικτών τους απο ατομικο και ομαδικό πρωτάθλημα και κριτήρια της Ενωσης. Η διαχωριστική γραμμή του μέσου όρου για Α' και Β' κατηγορία με βάση τα περσινά αποτελέσματα θα βρίσκεται στο 0,500 με 0,520 περίπου.
 • Οι ομάδες της ΜΑΣΤΕΡ κατηγορίας που κέρδισαν πέρσι την παραμονή τους η την ανοδο τους εξαιρούνται για την φετινή αγωνιστική περίοδο απο όποιο κριτήριο. Αυτό ισχύει για όποιο club δεν είχε πέρσι ομάδα στην Α'(φετινή ΜΑΣΤΕΡ) κατηγορία και για όσες ομάδες υποβιβάστηκαν.
 • Το κριτήριο για τον μέσο ορο στην ΜΑΣΤΕΡ κατηγορία ορίζεται στο 0,700 με 0,720 και θα είναι πιο ελαστικό για ομάδες που δεν ανήκουν στον στενό κύκλο της Αθήνας όπως πχ Λουτράκι, Νεα Πέραμος, Χαλκίδα.
 • Τα έπαθλα των Α' και Β' κατηγοριών θα μοιραστούν στον 1ο και 2ο της κάθε κατηγορίας με ποσοστο 65% - 35%.
 • Το έπαθλο της ΜΑΣΤΕΡ κατηγορίας πηγαίνει εξ ολοκλήρου στην Α' ομάδα σαν οικονομική βοήθεια για την συμμετοχή της ομάδας στο πρωτάθλημα Ευρώπης των club.Αυτό θα συμβεί με βάση το τρέχον ημερολόγιο τον επόμενο χρόνο. Το club είναι υποχρεωμένο να δηλώσει όσους απο τους παίκτες που κατέκτησαν τον τίτλο παραμένουν στην δυναμη του μετα απο 1 χρόνο και επιθυμούν την συμμετοχη τους.
  Αν δεν συμπληρώνει σύνθεση είναι ελεύθερο να επιλέξει όποιο ενεργό μέλος της Ενωσης επιθυμεί.
 • Σε περίπτωση αδυναμίας συμμετοχής της πρωταθλήτριας ομάδας το δικαίωμα μεταφέρεται στην επόμενη ομάδα. Σε περίπτωση αδυναμίας και των 3ων πρώτων το έπαθλο παραμένει στο ταμείο της Ενωσης και το εκάστοτε Δ.Σ αποφασίζει για την χρήση του.
 • Υπεύθυνος ομάδας είναι ο εκπρόσωπος και υπεύθυνος του club απέναντι στην Ε.Ε.Μ και θα παραλάβει το όποιο χρηματικό έπαθλο κατακτήσει η ομάδα. Είναι επίσης υπεύθυνος απέναντι στην Ενωση για την πληρωμή της συμμετοχής της ομάδας καθως και των ετήσιων συνδρομών των παικτών που απαρτίζουν την ομάδα.
 • Αρχηγός της ομάδας είναι αυτός που είναι αγωνιστικά υπεύθυνος για την ομάδα.
 • Τα πεδία με αστεράκι στην δήλωση συμμετοχής είναι υποχρεωτικά. Ημερομηνία λήξης των συμμετοχών 26/9/2019
 • Η Β' κατηγορία θα αγωνίζεται την Τετάρτη, η Α' την Δευτέρα και η MASTER την Πέμπτη.
 • Τα χρήματα για την συμμετοχή της ομάδας θα πρέπει να έχουν κατατεθεί στον τραπεζικό λογαριασμό της Ενωσης εως την 14/10/2019.
 • Τα χρήματα για τους παίκτες των ομάδων θα πρέπει να έχουν κατατεθεί εως την 25/11/2019.
 • Το δικαίωμα συμμετοχής για την Α' και Β' κατηγορία είναι 50€ και για την ΜΑΣΤΕΡ 100€
 • Οσες ομάδες έχουν στην συνθεση τους παίκτη(ες) που ανήκει στους 16 πρώτους (ΜΑΣΤΕΡ) οφείλουν να τοποθετήσουν τον καλύτερο απο αυτούς (με βάση την περσινη βαθμολογία) στην θέση Νο 1 της ομάδας τους.
 • Οποιο άλλο αγωνιστικό θέμα θα διαφέρει απο τις προηγούμενες περιόδους θα αναγράφεται στην ανακοίνωση των ομίλων πριν την έναρξη του πρωταθλήματος.

Για οτι δεν αναγράφεται η δεν προβλέπεται αρμόδιο να αποφασίσει είναι το Δ.Σ

 

 

ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΡ. ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ  525/001868-62

ΙΒΑΝ: GR85 0110 5250 0000 5250 0186 862

SWIFT ΤΡΑΠΕΖΑΣ-BIC ETHNGRAA

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΠΙΛΙΑΡΔΟΥ

Τρίσποντες 75 συστήματα.

Κατά την διάρκεια των τελικών φέτος στην αίθουσα του Περιστερίου μου έγινε από τον κ. Μανουρά η παρουσίαση της έκδοσης του για τις τρίσποντες.
 • Πρόκειται για μια ΜΟΝΑΔΙΚΗ εργασία 10 ετών από έναν χημικό-μηχανικό με αξιοζήλευτο βιογραφικό που κάνει μια δική του επιστημονική προσέγγιση στα συστήματα του Γαλλικού μπιλιάρδου.
Είναι βέβαιο ότι προσωπικά είμαι από τους πλέον ακατάλληλους για να κρίνω την ορθότητα και την ακρίβεια των συστημάτων καθώς πάντα τα χρησιμοποιούσα ελάχιστα στο παιχνίδι μου και περισσότερο έψαχνα να βρω τα αδύνατα σημεία τους παρά τα δυνατά. Αυτό φυσικά είναι προσωπική επιλογή και δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι έχω δίκιο.
Το βέβαιο είναι ότι είναι προτιμότερο να γνωρίζεις κάτι κι ας έχει τις όποιες αδυναμίες παρά να το αγνοείς εντελώς.
Για να πάμε όμως στο δια ταύτα, πρόκειται για μια πολυτελή και άρτια έκδοση που αποτελείται από δύο βιβλία.
 • Το βιβλίο κειμένων (276 σελίδες) όπου γίνεται η περιγραφή-ανάλυση της εκάστοτε περίπτωσης και το βιβλίο σχεδίων (216 σελίδες) όπου υπάρχουν τα απαραίτητα σχεδιαγράμματα αυτής. Υψος 30cm  Πλάτος 24,2cm  Βάρος 2,440 κιλά.
 • Η προσέγγιση του συγγραφέα όπως λέει και ο ίδιος είναι καινοτόμος και χρειάζεται μια εξοικείωση η οποία φυσικά δίνεται με λεπτομέρεια στον αναγνώστη.
 • Η έκδοση κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στα Ελληνικά και μεταφράζεται στα Αγγλικά και Κορεάτικα.
 • Κοστίζει 100€ και όποιος επιθυμεί να την αποκτήσει μπορεί να μας αποστείλει ένα email με τα στοιχεία του στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  το οποίο θα προωθήσουμε στον εκδότη και θα λάβει την έκδοση με αντικαταβολή από τον ίδιο.
Από εμένα θερμά συγχαρητήρια για την ποιότητα της έκδοσης και τον έρωτα του με το μπιλιάρδο.
 
Τρεμούλης Νίκος.
 
 

Πειθαρχικές αποφάσεις

Το απόγευμα της Πέμπτης 17 Ιανουαρίου 2019 πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνεδρίαση της πειθαρχικής επιτροπής για να εξετάσει
γεγονότα που έλαβαν χώρα την προηγούμενη ημέρα παρουσία αρκετών παικτών και θεατών.
Έγινε μια δίωρη περίπου λεπτομερής παρουσίασης των γεγονότων και ανάλυσης των υποχρεώσεων μας απέναντι στο παιχνίδι αλλά και στα μέλη μας.
Η πρόταση του Προέδρου προς τα υπόλοιπα μέλη ήταν να είναι το τελευταίο περιστατικό που θα αντιμετωπισθεί με επιείκεια και η πρόταση έγινε δεκτή.
Οι ποινές που επεβλήθησαν είναι οι εξής:
 
 
1/ ΒΕΒΕΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ:
 
Α/ Αποκλεισμός (και μηδενισμός οσο αφορά την βαθμολογία) από το 2ο GRAND-PRIX τρισπόντων.
Β/ Υποχρέωση για 5 αμισθί διαιτησίες σε αγώνες που θα του ζητηθεί στο 2ο GRAND-PRIX τρισπόντων.
Η εμφάνιση του λόγω τηλεοπτικής κάλυψης θα πρέπει να είναι με μονόχρωμο πουκάμισο μαύρο υφασμάτινο παντελόνι και υποδήματα.
Σε περίπτωση αρνησης του θα αποκλεισθεί απο όλους τους αγώνες ατομικού και ομαδικού για την τρέχουσα αγωνιστική σεζόν.
 
 
2/ ΜΠΑΡΤΣΩΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ:
Α/ Αποκλεισμός (και μηδενισμός οσο αφορά την βαθμολογία) απο το 2ο GRAND-PRIX τρισπόντων.
Β/ Υποχρέωση για 5 αμισθί γραμματείες σε υπολογιστή όποτε αυτό του ζητηθεί εντός της τρέχουσας αγωνιστικής σεζόν.
Σε περίπτωση αρνησης του θα αποκλεισθεί απο όλους τους αγώνες ατομικού και ομαδικού για την τρέχουσα αγωνιστική σεζόν.
 
 
Ευχόμαστε να είναι το τελευταίο παρόμοιο περιστατικό η το επόμενο να αργήσει πολύ, αλλά τονίζουμε ξανά οτι δεν θα είμαστε το ίδιο επιεικείς.
Αν κάποιος απο τους τιμωρημένους θέλουν να πουν (δημοσιεύσουν) την όποια άποψη τους αυτό θα γίνει κάτω από αυτή τη δημοσίευση και σε καμία περίπτωση στην σελίδα της Ένωσης στα κοινωνικά δίκτυα.
 
 
Για την πειθαρχική επιτροπή
Τρεμούλης Νίκος
Πεντάζος Στέλιος
Δέδες Αγγελος
Ρήγας Ιωάννης
 
 
Ακολουθεί επιστολή του κ. Μπαρτσώκα Κωνσταντίνου
 
Προς το Δ.Σ -Πειθαρχική Επιτροπή-Μέλη της Ελληνικής Ένωσης Μπιλιάρδου
 
Αναγνωρίζοντας την άσχημη συμπεριφορά μου κατά την διάρκεια του αγώνα μου στις 16/1/2019 για το 2ο Grand Prix στο Trisponto Club, ζητώ συγγνώμη απο τον Πρόεδρο της Ένωσης Τρεμούλη Νίκο,απο το Trisponto Club και τον Γιάννη Πααπαδάκη,τους παίχτες Κωστα Παραπονιάρη,Κώστα Γεωργαρά,Βασίλη Ράμμο,Χρήστο Κορίλη καθώς και απο τους παρευρισκόμενους θεατές για την όχληση που προξένησα στον χώρο των αγώνων απο το επεισόδιο που είχα με τον αντίπαλο μου. Θα σεβαστώ την απόφαση που πάρθηκε ως προς το πρώτο σκέλος της τιμωρίας μου.Πρέπει όμως να επισημάνω οτι διαφωνώ για το δεύτερο σκέλος,που με προσβάλει ως παίχτη που συμμετέχω επι 35 συναπτά έτη στα Εθνικά Πρωταθλήματα και χωρίς να εχω υποπέσει ποτέ σε οποιοδήποτε Πειθαρχικό Παράπτωμα. Σας ζητώ να επανεξετάσετε την απόφαση σας αυτή και σας προσκαλώ για μια συνάντηση για να απολογηθώ.
 
Κωνσταντίνος Μπαρτσώκας