ΕΛΛΗΝΙΚΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ

ΕΝΩΣΗ

ΕΝΩΣΗ

ΕΝΩΣΗ

ΜΠΙΛΙΑΡΔΟΥ

ΜΠΙΛΙΑΡΔΟΥ

ΜΠΙΛΙΑΡΔΟΥ

ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 2019-20

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ MASTER

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ MASTER

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ MASTER

A' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

A' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

A' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

B' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

B' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

B' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

previous arrow
next arrow
Slider
Δευτέρα, Μάιος 20, 2024

worldnewsred

promo

Απο αυτή την ενότητα  θα μπορείτε να  παρακολουθείτε τις σημαντικότερες εξελίξεις και διοργανώσεις σε διεθνές επίπεδο.

2016 3C World championship (Bordeaux-France)

Στο Bordeaux της Γαλλίας όπως και πέρσι η διοργάνωση για το 69ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στις τρίσποντες. Η Ελλάδα συμμετέχει με τους 2 πρώτους αθλητές της της περιόδου 2015-16 Πολυχρονόπουλο Νίκο και Κόκκορη Κωνσταντίνο. Δικαίωμα συμμετοχής εχουν 48 συνολικά αθλητές με τα εξής κριτήρια: Οι 17 πρώτοι της Παγκόσμιας κατάταξης, 13 απο Ευρώπη, 8 απο Αμερική και Λατινική Αμερική, 6 απο Ασία 2 απο Αφρική και 2 παίκτες που μπορεί να δηλωσει ο διοργανωτής και είναι φυσικά Γάλλοι. Η διοργάνωση απαρτίζεται απο δυο στάδια. Τα προκριματικά οπου οι 48 παίκτες χωρίζονται σε 16 γκρούπ των 3ων και ο πρώτος απο κάθε γκρούπ προκρίνεται για την τελική φάση. Τα τελικά όπου οι 16 προκριθέντες αγωνίζονται με βάση την καταταξη τους απο τα προκριματικά με το σύστημα νοκ-αουτ. Κάτοχος του τίτλου  και 5 φορές πρωταθλητής κόσμου ο Σουηδός Torbjorn Blomdahl. Η Ελλάδα μετράει απο το 2003 4 παρουσίες στον τελικό (Φ. Κασιδόκωστας 2003,2004,2013 και Ν. Πολυχρονόπουλος το 2006) και μια κατάκτηση του τίτλου απο τον Φ. Κασιδόκωστα το 2009. Οι αγώνες αρχίζουν την Τρίτη 15 και ολοκληρώνονται το Σάββατο 19 Νοεμβρίου. Παρακάτω μπορείτε να δείτε ολη την εξέλιξη και το πρόγραμμα των αγώνων χωρισμένη στα προκριματικά και τα τελικά. Και οι δύο παίκτες μας είναι σε καλή κατάσταση με τον Ν. Πολυχρονόπουλο να βρίσκεται σε περίοδο μεγάλης φόρμας και πραγματικά ικανό για όλα. Την αρχή κάνει ο Κ. Κόκκορης την Τρίτη 15 Νοεμβρίου στις 17:30 με αντίπαλο τον Βιετναμέζο MA Minh Cam ενώ ο πρώτος αγώνας του Νίκου είναι την Τετάρτη 16 στις 17:00. Τους αγώνες μπορείτε να τους δείτε ζωντανα με προνομιακό λογαριασμό απο το kozoom.com Καλή επιτυχία παιδιά!!

La Baule World-Cup

labaule

  • Από τις 24 έως τις 30 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί στο La Baule της Γαλλίας το 6ο World-cup τρισπόντων για το 2016.
  • Οι Ελληνικές συμμετοχές είναι οι: Παπακωνσταντίνου Κ. - Τσοκάντας Δ. - Κόκκορης Κ.  -  Σιακαβάρας Λ. οι οποίοι θα παλέψουν για μια θέση στα τελικά και φυσικά ο Νίκος Πολυχρονόπουλος ο οποίος παίζει στα τελικά σαν προσκεκλημένος με βάση την θέση του (Νο 8) στην Παγκόσμια κατάταξη.
  • Μπορείτε παρακάτω να δείτε όλη την εξέλιξη το πρόγραμμα των αγώνων, την τελική κατάταξη , καθώς και λεπτομέρειες για τις Ελληνικές συμμετοχές
  • Μπορείτε επίσης να δείτε τους αγώνες ζωντανά η σε βίντεο με προνομιακό λογαριασμό απο το Kozoom.com

 

 

 

Ladies 6th World championship

 

Στα πέναλτι ο τελικός και ο τίτλος παραμένει στην Ευρώπη!

1lee1

Για γερά νεύρα ο τελικός στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα γυναικών. Παρά ο γεγονός οτι η Therese Klompenhouwer προηγήθηκε στο σκορ 26-16 η Κορεάτισα LEE Mee Rae  κατάφερε να το "γυρίσει" και θα μπορούσε ακόμα και να τελειώσει τον αγώνα αφού έπαιζε δεύτερη. Ισοφάρισε το ματς 30-30 στην στεκιά της αφού χρειαζόταν μόνο μια καραμπόλα, αλλά στα πέναλτι την έχασε...δίνοντας τον τίτλο στην Klompenhouwer. Η Γιαπωνέζα Orie Hida με 3 Παγκόσμια πρωταθλήματα στην 3η θέση μαζί με την NISHIMOTO Yuko επίσης απο την Ιαπωνία. Η τελική κατάταξη. Λεπτομέρειες απο το KOZOOM και απο την U.M.B

 

Guri (Korean) 3C World-Cup

 guri
 

 

 

What's new

Σύμφωνα με την U.M.B (Παγκόσμια Ομοσπονδία για το Γαλλικό μπιλιάρδο) έγιναν αλλαγές  στους κανονισμούς που αφορούν τα εξής:

  • ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΡΙΣΠΟΝΤΩΝ  (ΑΤΟΜΙΚΟ)  Κύρια αλλαγή η αύξηση των επάθλων. Πάλι λίγα είναι αλλά τουλάχιστον στην σωστή κατεύθυνση.
  • ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΡΙΣΠΟΝΤΩΝ  (ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ) Κύρια αλλαγή το σύστημα διεξαγωγής (Scotch Double). Η κάθε ομάδα παίζει σε ενα τραπέζι και οι παίκτες εναλλάξ. Κανείς καλός παίκτης δεν μπορεί πλέον να κάνει μεγάλο σερί αν δεν έχει βοήθεια...
  • ΜΕΘΟΔΟΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ για το WORLD RANKING. Κύρια αλλαγή οτι μετράνε στην βαθμολογία τα τελευταία 8 World-cup και οχι τα 6 όπως ήταν μέχρι σήμερα... Με λίγα λόγια 2 χρόνια ταξίδια για όποιον θέλει να δοκιμάσει...και βλέπουμε.
  • INTERNATIONAL OPEN Χαρακτηρισμός ενός ιδιωτικού τουρνουά "INTERNATIONAL" αν υπάρχει πάνω απο ένας παίκτης απο άλλη Ήπειρο. Σε διαφορετική περίπτωση χρειάζεται άδεια απο την U.M.B η οποία μπορεί να τιμωρήσει τους παίκτες.

Οι νέοι κανονισμοί ισχύουν απο την 1η Σεπτεμβίου 2016.