ΕΛΛΗΝΙΚΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ

ΕΝΩΣΗ

ΕΝΩΣΗ

ΕΝΩΣΗ

ΜΠΙΛΙΑΡΔΟΥ

ΜΠΙΛΙΑΡΔΟΥ

ΜΠΙΛΙΑΡΔΟΥ

ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 2019-20

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ MASTER

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ MASTER

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ MASTER

A' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

A' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

A' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

B' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

B' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

B' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

previous arrow
next arrow
Slider
Τετάρτη, Μάρτιος 22, 2023

Κάδρο 47/2  
Το κάδρο 47/2 είναι ένα παιχνίδι με μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας από το ελεύθερο (και γι' αυτό τα μουαγιέν που πραγματοποιούνται στο κάδρο είναι χαμηλότερα από αυτά που πραγματοποιούνται στο ελεύθερο ).47-2 Η αρχή του κάδρου 47/2 είναι όταν οι δύο αντίπαλες σφαίρες (η 2 και η 3) μπουν σε ένα από τα ορθογώνια πλαίσια. Από αυτή τη στιγμή ο παίκτης μπορεί να κάνει μία καραμπόλα χωρίς να είναι υποχρεωμένος να βγάλει τις μπίλιες από αυτό το πλαίσιο. Αντιθέτως, στη δεύτερη καραμπόλα πρέπει να καταφέρει να βγάλει από αυτό το πλαίσιο έστω μια από τις αντίπαλες μπίλιες την 2 ή την 3, ή να βγει εκτός πλαισίου και να γυρίσει πίσω ξανά μέσα στο πλαίσιο και συνεχίζει αυτή τη διαδικασία. Διαφορετικά, χωρίς αυτό έχει αποτύχει και παραχωρεί τη σειρά του. Όταν οι δύο αντίπαλες μπίλιες είναι σε διαφορετικά πλαίσια δεν υπάρχει κανένας περιορισμός ως προς τις καραμπόλες και για τις άγκυρες ισχύει οτι για τα μεγάλα σχήματα.
 
Μιλάμε λοιπόν για ενα παιχνίδι όπου η "στρατηγική" παίζει ιδιαίτερο ρόλο και αν δεν την γνωρίζουμε καλά το να κάνουμε πάντα μεγάλα σερί είναι ανέφικτο. 
H "τέχνη" λοιπόν στο συγκεκριμένο είδος είναι να μπορεί ο παίκτης να έχει τις μπάλες κοντά για να είναι εύκολες οι καραμπόλες, αλλά ταυτόχρονα να μην εμπίπτουν στον περιορισμό. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο όταν οι μπάλες Νο2 και Νο3 είναι μεν κοντά αλλά ανήκουν σε διαφορετικά πλαίσια (εκατέρωθεν της όποιας γραμμής). Η τεχνική που απαιτείται για αυτό είναι πολύ πιο δύσκολη απο την αντίστοιχη του "αμερικέν" και ενα παράδειγμα μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο απο τον "συνήθη ύποπτο" F. Caudron.  
 

 
This video is a courtasy of Kozoom.com and was authorized to us for educational reasons.