ΕΛΛΗΝΙΚΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ

ΕΝΩΣΗ

ΕΝΩΣΗ

ΕΝΩΣΗ

ΜΠΙΛΙΑΡΔΟΥ

ΜΠΙΛΙΑΡΔΟΥ

ΜΠΙΛΙΑΡΔΟΥ

ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 2019-20

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ MASTER

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ MASTER

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ MASTER

A' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

A' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

A' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

B' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

B' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

B' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

previous arrow
next arrow
Slider

Το κυρίαρχο στύλ για τις τελευταίες δεκαετίες. Για πολλούς ο δυσκολότερος τύπος μπιλιάρδου και εν συγκρίσει με τα παιχνίδια του σερί μάλλον έχουν δίκιο. Στις τρίσποντες για να θεωρηθεί η καραμπόλα έγκυρη θα πρέπει η μπάλα του παίκτη πριν την ολοκλήρωση της καραμπόλας να έρθει σε επαφή με τουλάχιστον τρείς (3) σπόντες. Σε κάποια απίστευτα χτυπήματα μπορεί να γίνει καραμπόλα μετά από 10 σπόντες. Τα πρώτα πρωταθλήματα σε διεθνές επίπεδο ξεκινούν το 1920. Οι τρίσποντες από τα παιχνίδια του Γαλλικού μπιλιάρδου είναι το πιο πετυχημένο εμπορικά απο το 1985 εως και σήμερα . Το μυστικό της εμπορικής επιτυχίας των τρισπόντων ήταν η απόλυτη εναρμόνιση του στυλ του παιχνιδιού με την εποχή μας.
Η μεγάλη κυκλοφορία των μπίλιων αναδεικνύει το παιχνίδι σε σαφώς καλύτερο τηλεοπτικό προιόν απο τα παιχνίδια του σερί. Λόγω του ότι ένα παιχνίδι είναι σχεδόν αδύνατο να κριθεί από ένα λάθος (σε αντίθεση με τα παιχνίδια του σερί) οι ισχυροί παίκτες επιλέγουν τελικά τις τρίσποντες για να λύσουν τις διαφορές τους.
Αξίζει να σημειώσουμε οτι ένας κορυφαίος μέσος όρος (καραμπόλες δια προσπάθειες) σε αυτό το αγώνισμα είναι το 2,000 ενω ένας αντίστοιχος στο ελεύθερο είναι το 200.
Τα νούμερα λένε οτι είναι 100 φορές πιο δύσκολο. Θα λέγαμε οτι δεν ξέρουμε πόσες φορές πιο δύσκολο είναι αλλά σίγουρα είναι διαφορετικό απο ολα τα άλλα είδη.
Η τεχνική του είναι πολύ πιο "απόλυτη" μιας και οι αποστάσεις μεγαλώνουν πλέον και πρέπει να σημαδέψουμε με ακρίβεια στα 2-2,5 μέτρα και οχι στα 5-10 εκατοστά.
Απόδειξη οτι κορυφαίοι παίκτες στα παιχνίδια του σερί δεν τα κατάφεραν ποτέ στις τρίσποντες παρά την προσπαθειά τους.
Ο "έλεγχος" λοιπόν που υπάρχει στα παιχνίδια του σερί σχεδόν εξαφανίζεται. Κανείς στον κόσμο δεν μπορεί να ξέρει με ακρίβεια που θα βρίσκονται οι μπάλες αφου γίνει η καραμπόλα.
Ισως ο καλύτερος σε αυτό σε όλον τον πλανήτη να είναι ο Φ. Κασιδόκωστας μιας και το παιχνίδι του βασίζεται στο να προσπαθήσει να φέρει τις μπάλες σε ευνοική θέση με μεγάλη ακρίβεια.
Και πάλι όμως είναι κάτι ιδιαίτερα εύθραυστο απο την στιγμή που ολα αυτά πρέπει να γίνουν κατω απο συνθήκες μεγάλου στρες και πίεσης!
Μπορείτε παρακάτω να απολαύσετε το τέλος του αγώνα D. Jaspers vs F. Kasidokostas οπου το μπιλιάρδο ξαφνικά για τον Φίλλιπο "έγινε πιο μικρό" οπως λέμε στη γλώσσα μας.

{youtube}6w_MTu5i1TU{/youtube}