ΕΛΛΗΝΙΚΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ

ΕΝΩΣΗ

ΕΝΩΣΗ

ΕΝΩΣΗ

ΜΠΙΛΙΑΡΔΟΥ

ΜΠΙΛΙΑΡΔΟΥ

ΜΠΙΛΙΑΡΔΟΥ

ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 2019-20

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ MASTER

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ MASTER

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ MASTER

A' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

A' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

A' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

B' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

B' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

B' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

previous arrow
next arrow
Slider

Στο αγώνισμα αυτό ο κάθε αθλητής προσπαθεί κτυπώντας την δική του μπάλα (Νο1) να επιτύχει την διαδοχική επαφή της μπάλας του με τις άλλες δύο μπάλες (Νο2) και (Νο3). freeΓια κάθε τέτοια επιτυχία παίρνει ένα (1) πόντο και συνεχίζει μέχρι να αποτύχει σε κάποιο χτύπημα. Τότε συνεχίζει ο επόμενος αθλητής.Νικητής είναι αυτός που πετυχαίνει πρώτος τον προβλεπόμενο ανά κατηγορία αριθμό πόντων.Μία από τις βασικές αρχές του παιχνιδιού είναι ότι στα σχηματιζόμενα τρίγωνα στις γωνίες του τραπεζιού δεν επιτρέπεται στον παίκτη να εκτελέσει παραπάνω από μία καραμπόλα διατηρώντας τις μπίλιες Νο2 και Νο3 εντός του τριγώνου.
Εκτελώντας την δεύτερη καραμπόλα θα πρέπει να βγάλει μία τουλάχιστον από τις μπίλιες Νο2, Νο3 εκτός του τριγώνου έστω και αν η μπίλια αυτή μετά την έξοδο της επανέλθει στο τρίγωνο.
Το είδος που όλοι ξεκίνησαν να παίζουν πρώτο απ ολα. Είναι άλλωστε και το πιο εύκολο θα μπορούσαμε να πούμε.
Προσέξτε όμως!!! Είναι ταυτόχρονα και το πλέον δύσκολο οσο το μαθαίνουμε αν θέλουμε να είμαστε νικητές. Είναι αυτό που δεν συγχωρεί κανένα λάθος. Είναι αυτό που στέλνει την αδρεναλίνη στα υψη οσο κανένα άλλο είδος. Είναι αυτό που κάνει τη συμμετοχή σου σε μια διεθνή διοργάνωση να αποτελείται απο μονοψήφιο αριθμό προσπαθειών. Είναι αυτό που καλό θα είναι να μην το παίζει σε αγώνες όποιος δεν είναι νεαρός. Είναι αυτό που κακώς υποτιμούν οσοι δεν κατάφεραν να το παίξουν ικανοποιητικά.
 
Την επανάσταση στο είδος αυτό έφερε ο Αμερικανός George Sloson στις αρχές του περασμένου αιώνα όταν σε αγώνα εναντίον του θρύλου της εποχής Maurice Vignaux 12 (Mobile)εφάρμοσε μια στρατηγική αγνωστη εως τότε. Τοποθετούσε λοιπόν τις μπάλλες Νο2 και Νο3 σε τέτοια γωνία στην σπόντα ωστε με την δική του μπάλλα τις "εσπρωχνε" περιμετρικά του μπιλιάρδου. Προς τιμήν του η στρατηγική αυτή ονομάστηκε "αμερικέν". Είναι ακόμα και σήμερα ο πλέον εύκολος τρόπος για να κάνει κάποιος μεγάλα σερί παίζοντας εύκολες καραμπόλες. Στο παρακάτω 4λεπτο βίντεο αξίζει να δείτε ενα μικρό παράδειγμα απο τον Βέλγο F. Caudron παγκόσμιο πρωταθλητή σε ολα τα στυλ του Γαλλικού μπιλιάρδου. Μη γελαστείτε και προσπαθήσετε να το κάνετε αν δεν είστε πολύ έμπειρος παίκτης. Δεν είναι οσο εύκολο φαίνεται...
 
This video is a courtasy of Kozoom.com and was authorized to us for educational reasons.