Στην πρώτη φάση των Q την πρώτη αγωνιστική ημέρα (Τετάρτη 3-12-2014) διεξάγονται ταυτόχρονα οι αγώνες και για τα 16 group. Προκρίνονται οι πρώτοι από κάθε όμιλο και οι 14 καλύτεροι δεύτεροι. Την ίδια ημέρα με την λήξη όλων των αγώνων, θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα, τα νέα group, οι ώρες των αγώνων καθώς και οι τοποθεσίες διεξαγωγής τους.


Η απόσταση των παιχνιδιών είναι 40 πόντοι χωρίς όριο στεκιών και ο δεύτερος αθλητής σε κάθε περίπτωση δικαιούται να παίξει την "πρώτη" εφόσον ο αντίπαλος φτάσει πρώτος τους 40 πόντους.

Δεν υπάρχει παράταση σε καμία περίπτωση. Ο παίκτης παίρνει 2 πόντους για τη νίκη, 1 πόντο για την ισοπαλία και 0 για την ήττα.


Στην δεύτερη φάση των Q (Παρασκευή 05/11) οι 30 συμμετέχοντες θα σχηματίσουν βάσει κατάταξης 10 γκρουπ των τριών, από τα οποία προκρίνονται οι πρώτοι και οι δεύτεροι (20 συνολικά) όπου θα συναντήσουν τους 4 πρώτους, δημιουργώντας την "τελική" φάση των 24.


Στην τελική φάση, οι προκριθέντες θα τοποθετηθούν βάσει κατάταξης για τη κάθε θέση. Για την κατανομή των θέσεων χρησιμοποιείται το σύστημα "φιδάκι".


Υπενθυμίζεται ότι η ενδυμασία τον αγώνων είναι με μαύρο παντελόνι, μαύρο παπούτσι και πόλο μπλουζάκι, καθώς και ότι κατά τη διάρκεια των αγώνων οι αθλητές δεν καπνίζουν.