ΕΛΛΗΝΙΚΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ

ΕΝΩΣΗ

ΕΝΩΣΗ

ΕΝΩΣΗ

ΜΠΙΛΙΑΡΔΟΥ

ΜΠΙΛΙΑΡΔΟΥ

ΜΠΙΛΙΑΡΔΟΥ

ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 2019-20

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ MASTER

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ MASTER

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ MASTER

A' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

A' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

A' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

B' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

B' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

B' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

previous arrow
next arrow
Slider
Παρασκευή, Μάρτιος 29, 2024

 

Διεξαγωγή Ελεύθερου, Κάδρων, Σπόντας

Όλα τα αγωνίσματα χωρίζονται σε κατηγορίες ως εξής:

Ελεύθερο: Τρεις (3) κατηγορίες, διεξαγωγή σε 2 γύρους.

  • Γ κατηγορία:  Μέσος όρος 0 έως 7,000                      Απόσταση 120 πόντοι (25 στεκιές)
  • Β κατηγορία: Μέσος όρος 7,001 έως 15,000              Απόσταση 200 πόντοι (25 στεκιές)
  • Α κατηγορία: Μέσος όρος 15,001 και άνω.                Απόσταση 300 πόντοι χωρίς όριο στεκιών.

Κάδρο 47/2: Τρείς (3) κατηγορίες, διεξαγωγή σε 2 γύρους.

  • Γ κατηγορία:  Μέσος όρος 0 έως 5,000                     Απόσταση 100 πόντοι (25 στεκιές)
  • Β κατηγορία: Μέσος όρος 5,001 έως 10,000             Απόσταση 180 πόντοι (25 στεκιές)
  • Α κατηγορία: Μέσος όρος 10,001 και άνω.               Απόσταση 250 πόντοι χωρίς όριο στεκιών.

Κάδρο 71/2: Δυο κατηγορίες, διεξαγωγή σε 1 γύρο.

Δικαίωμα συμμετοχής η Β κατηγορία ελευθέρου η κάδρου.

  • Β κατηγορία: Μέσος όρος 4,001 έως 8,000.             Απόσταση 120 πόντοι (25 στεκιές)
  • Α κατηγορία: Μέσος όρος 8,001 και άνω.                Απόσταση 200 πόντοι χωρίς όριο στεκιών.

Σπόντα: Δυο κατηγορίες, διεξαγωγή σε 1 γύρο.

Δικαίωμα συμμετοχής η δεύτερη κατηγορία σε ελεύθερο η κάδρο.

  • Β κατηγορία: Μέσος όρος 0 έως 2,500                   Απόσταση 60 πόντοι (25 στεκιές)
  • Α κατηγορία: Μέσος όρος 2,501 και άνω.               Απόσταση 100 πόντοι χωρίς όριο στεκιών.

 connes5A1

 

Τρόπος διεξαγωγής

Οι αγώνες θα διεξαχθούν σε ομίλους των τριών (3) από τους οποίους θα προκρίνονται οι πρώτοι και όσοι δεύτεροι χρειάζονται για την δημιουργία των ομίλων της επόμενης φάσης. Αν για παράδειγμα έχουμε 6 ομίλους θα προκριθούν 3 καλύτεροι δεύτεροι, αν έχουμε 5 ομίλους 4 καλύτεροι, κ.ο.κ. Με αυτό το τρόπο φτάνουμε στην τελική φάση της εκάστοτε κατηγορίας με δυο ομίλους και μετά από αγώνες "χιαστί" στον τελικό.

Από κάθε κατηγορία ανεβαίνουν στην επόμενη οι δυο πρώτοι και όσοι έχουν κάνει μέσο όρο μεγαλύτερο της κατηγορίας έως να αποκλειστούν, με τουλάχιστον έναν βαθμό (ισοπαλία).

Όλοι οι αγώνες θα διεξάγονται σε όσα συνεργαζόμενα καταστήματα το επιθυμούν και ταυτόχρονα είναι σε θέση να φέρουν εις πέρας την διοργάνωση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο παρέχοντας διαιτησίες οι οποίες είναι απαραίτητες, συνθήκες με τσόχες και μπάλες σε καλή κατάσταση, καθώς και περιβάλλον κατάλληλο.

Λόγω της μακρόχρονης απουσίας επίσημων αποτελεσμάτων για την κατάταξη των παικτών στον Α’ γύρο θα ληφθούν υπόψη Openτουρνουά των τελευταίων ετών. Θα είναι ένα απαραίτητο αλλά όχι και μοναδικό κριτήριο για την αρχική κατάταξη στην προσπάθεια επανεκκίνησης των συγκεκριμένων αγωνισμάτων.

Παίκτες που στο παρελθόν έχουν κατακτήσει Πανελλήνιο πρωτάθλημα μπορούν αν το επιθυμούν να αγωνιστούν στην Α’ κατηγορία του συγκεκριμένου αγωνίσματος. Η κατάταξή τους στην κατηγορία θα γίνει με κριτήρια της Ένωσης. Παίκτες αναγνωρισμένης αξίας που επιθυμούν να επανέλθουν θα τοποθετούνται επίσης με κριτήρια της Ένωσης. Η κατάταξη που θα προκύψει μετά την διεξαγωγή του 1ου γύρου θα είναι το κριτήριο για τον 2ο γύρο.

Προς διευκόλυνση παικτών από την περιφέρεια όσο αφορά τον Α’ γύρο αυτοί θα τοποθετούνται στα τελικά της κατηγορίας που θα επιλέξουν (εξαιρείται η Α’ κατηγορία) να αγωνισθούν. Όσο αφορά τον 2ο γύρο θα αγωνίζονται στα τελικά της κατηγορίας που κατατάχθηκαν μετά τη λήξη του 1ου γύρου. Εξαιρείται και πάλι η 1η κατηγορία.

Μετά την λήξη των αγωνισμάτων ελευθέρου και κάδρου 47/2 τα οποία διεξάγονται σε 2 γύρους ο παίκτης που συγκέντρωσε την μεγαλύτερη βαθμολογία θα είναι ο Πρωταθλητής Ελλάδος για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Σε περίπτωση ισοβαθμίας, Πρωταθλητής θα είναι αυτός με τον μεγαλύτερο μέσο όρο. Λόγω της αδυναμίας ανακήρυξης πρωταθλητών στις Γ’ και Β’ κατηγορίες η Ένωση θα βραβεύει όσους διακρίθηκαν σε αυτές με βάση την επίδοση τους, την άνοδο τους, την προσπάθεια τους η ότι άλλο κρίνει πρέπον.

Σαν ημερομηνία λήξης συμμετοχών για τον 1ο γύρο ελευθέρου και cadre 47/2 ορίζεται η 15 Οκτωβρίου. Η δήλωση συμμετοχής μπορεί να γίνει ΜΟΝΟ από όσους είναι μέλη από την ενότητα του ημερολογίου επιλέγοντας το αντίστοιχο πρωτάθλημα και στη συνέχεια πατώντας στο «δήλωση συμμετοχής». Εναλλακτικά μπορεί να γίνει από τον υπεύθυνο συνεργαζόμενου καταστήματος.