ΕΛΛΗΝΙΚΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ

ΕΝΩΣΗ

ΕΝΩΣΗ

ΕΝΩΣΗ

ΜΠΙΛΙΑΡΔΟΥ

ΜΠΙΛΙΑΡΔΟΥ

ΜΠΙΛΙΑΡΔΟΥ

ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 2019-20

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ MASTER

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ MASTER

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ MASTER

A' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

A' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

A' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

B' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

B' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

B' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

previous arrow
next arrow
Slider
Τρίτη, Μάρτιος 19, 2024

Η Δ’ κατηγορία αποτελείται από το Νο 113 και κάτω και αγωνίζεται σε 25 καραμπόλες. Ο τρόπος διεξαγωγής είναι όμοιος με την Γ’ κατηγορία απλά δεν μπορεί να προβλεφθεί ο ακριβής αριθμός των παικτών. 

Η Γ’ κατηγορία από το Νο 73 εως το 112 και αγωνίζεται σε 30 καραμπόλες. Η Α’ φάση της κατηγορίας αποτελείται από 48 παίκτες (40 και 8 που ανέβηκαν). Από τα 16 αυτά γκρούπ προκρίνονται οι 16 πρώτοι και οι 14 καλύτεροι 2οι. Οι 30 δημιουργούν 10 γκρούπ των 3ων από τα οποία προκρίνονται οι πρώτοι και 8 καλύτεροι 2οι. Οι 18 αυτοί μαζί με 6 παίκτες από την Περιφέρεια αποτελούν την τελική φάση της κατηγορίας. Αυτοί αγωνίζονται σε 8 γκρούπ των 3ων από τους οποίους προκρίνονται ο 1ος και ο 2ος και στην 16αδα που προκύπτει ακολουθούν αγώνες νοκ-αουτ εως την ανάδειξη του νικητή.

Η Β’ κατηγορία από το Νο 45 εως το 72 και αγωνίζεται σε 35 καραμπόλες. Πανομοιότυπος τρόπος διεξαγωγής με την Γ’ κατηγορία αλλά με αριθμό παικτών 36 (28 και 8 που ανέβηκαν) και όχι 48. Οι 36 χωρίζονται σε 12 γκρούπ από τα οποία προκρίνονται οι 12 πρώτοι και οι 6 καλύτεροι δεύτεροι. Αυτοί οι 18 μαζί με 6 παίκτες από την Περιφέρεια αποτελούν την τελική φάση και αγωνίζονται ομοίως με την Γ’ κατηγορία.

Η Α’ κατηγορία από το Νο 17 εως το 44 και αγωνίζεται σε 40 καραμπόλες. Πανομοιότυπος τρόπος διεξαγωγής με την Β’ κατηγορία. Οι 4 πρώτοι κερδίζουν το δικαίωμα να αγωνιστούν στην κατηγορία MASTERS την επόμενη χρονιά (στο 1ο Ranking). 

Οι τελικές φάσεις κάθε κατηγορίας θα γίνονται στον ίδιο χώρο, και τα προκριματικά σε 3-4 διαφορετικούς ετσι ώστε να είναι πιο εύκολος ο χειρισμός τους, ο έλεγχός τους, και να αποφύγουμε στο βαθμό που είναι δυνατόν φαινόμενα ανισότητας η εύνοιας.

Όλες οι κατηγορίες έχουν όριο 55 στεκιές. Τα νούμερα που αποτελούν την κάθε κατηγορία πάρθηκαν με βάση την περσυνή χρονιά και σαφώς υπάρχει περίπτωση να μην είναι απολύτως ακριβή για την ερχόμενη. Εννοούμε ότι κάποιος που βλέπει τον εαυτό του Νο 65 στην περσυνή κατάταξη δεν σημαίνει ότι θα είναι 65 ακριβώς και φέτος αλλά αυτό εχει να κάνει με τον αριθμό των φετινών συμμετοχών.

Η 8αδα από την Δ’, Γ’ και Β’ κατηγορία κερδίζουν το δικαίωμα να αγωνιστούν στην επόμενη κατηγορία και η 4αδα από όλες τις κατηγορίες χρηματικό έπαθλο και κύπελα-μετάλλια που πλέον θεσπίζονται. Το έπαθλο θα είναι ανάλογο των συνολικών συμμετοχών των 4ων κατηγοριών και θα προκύψει από την συμβολική συμμετοχή του κάθε παίκτη με 10€ πχ.

Η κατηγορία MASTERS αποτελείται από τους 16 πρώτους της κατάταξης του 15. Οι αγώνες γίνονται σε 4 η 5 rankinglist οπου δικαίωμα συμμετοχής εκτός των 16, έχουν όλα τα μέλη της Ένωσης που θέλουν να διεκδικήσουν τον τίτλο του Πρωταθλητή η θέλουν να κερδίσουν αγώνες και εμπειρίες απέναντι σε ισχυρούς αντιπάλους. Σε κάθε ενα από αυτά τα OPENτουρνουά υπάρχει χρηματικό έπαθλο και φυσικά συμμετοχή. Το ύψος αυτών δεν καθορίζεται αυτή τη στιγμή, αλλά ο στόχος δεν είναι κερδοσκοπικός αλλά ένα μέσο για να έχουν πιο πολλούς αγώνες οι δυνατοί παίκτες και η ύπαρξη μιας γενικότερης δραστηριοποίησης στην κορυφή και σε όσους μπορούν να ακολουθήσουν. Όπως ειπώθηκε και στην συνάντηση που είχαμε, η συμμετοχή θα είναι μάξιμουμ το 50% από ότι συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια. Εννοείται ότι οι 16 πρώτοι του 1ου RANKINGθα είναι και οι 16 seatedτου 2ου κοκ. Ο κάθε παίκτης μπορεί να μην μετρήσει στην βαθμολογία του 1 από το σύνολο των ΟΡΕΝ. Η τελική βαθμολογία της χρονιάς αφορά μόνο τους 12 πρώτους και η κατάταξη δεν επηρεάζει τις Α Β και Γ κατηγορίες. 

Πρωτάθλημα Νέων

Παράλληλα με την διεξαγωγή του κάθε OPENθα διεξάγεται στον ίδιο χώρο και συνθήκες και ένα αντίστοιχο Rankingτο οποίο θα αφορά τους νέους κάτω των 21. Από την τελική βαθμολογία θα προκύπτει ο πρωταθλητής νέων για την τρέχουσα περίοδο. Φυσικά και δεν θα υπάρχει οικονομική συμμετοχή για τους νέους σε αυτή την διοργάνωση η στις κατηγορίες που ανήκουν και δεν θα υπάρχει επίσης όπως και πέρσι καταβολή ετήσιας συνδρομής. Για όσους όμως από αυτούς θέλουν να συμμετέχουν στα OPENθα υπάρχει η υποχρέωση που αντιστοιχεί στην κατηγορία τους.

Οι αγώνες θα γίνονται σε συνεργαζόμενα με την Ένωση καταστήματα τα οποία ενδιαφέρονται να αναλάβουν την διοργάνωση με τους όρους που θα θέσει αυτή. Για παράδειγμα, εκτός των συνθηκών σε περίπτωση ενδιαφερόμενου καταστήματος εκτός Αθηνών θα πρέπει να υπάρχει κάποια κάλυψη μέρους των εξόδων των 16 από αυτό. Η ευθύνη της διοργάνωσης και το να έρθει αυτή εις πέρας ανήκει αποκλειστικά στην Ένωση.

Είμαστε αναγκασμένοι για την προστασία και των μελών μας άσχετα με το σε ποια κατηγορία ανήκουν, αλλά κυρίως της εικόνας του αγωνιστικού μπιλιάρδου να σταθούμε πιο αυστηροί την ερχόμενη χρονιά απέναντι σε παίκτες και σε καταστήματα. Οι κανόνες που αφορούν στην ενδυμασία και την ώρα προσέλευσης των παικτών ΔΕΝ θα είναι ελαστικοί την ερχόμενη χρονιά, όπως και τα συνεργαζόμενα καταστήματα θα πρέπει αν θέλουν να έχουν αγώνες στο χώρο τους αυτοί να είναι όπως πρέπει. Ο κάθε παίκτης μπορεί αν το επιθυμεί να αγωνισθεί με την μπλούζα του club που ανήκει σαν μέλος της ομάδας του η συχνάζει. Αν παρ όλα αυτά κάποιος επιθυμεί να αγωνιστεί «ανεξάρτητος» (στο ατομικό) μπορεί να το κάνει αρκεί το μπλουζάκι να είναι μαύρο και κανένα άλλο χρώμα. ΟΛΟΙ οι παίκτες θα πρέπει να φέρουν αριστερά η δεξιά στο ύψος της καρδιάς στην μπλούζα τους η στο γιλέκο τους (MASTERS) toσήμα της Ενωσης το οποίο θα τους διανεμηθεί δωρεάν κατά την φετινή εγγραφή τους. Σε περίπτωση ύπαρξης και άλλων logoστη «φανέλα» του παίκτη αυτά θα πρέπει να βρίσκονται η σε άλλη μεριά η κάτω από το σήμα της Ενωσης. Η υποχρέωση αυτή τους ακολουθεί σε όλες τις διοργανώσεις είτε αυτές ανήκουν στην Ενωση είτε όχι όπως και σε όλες τις διεθνείς διοργανώσεις που τυχόν λάβουν μέρος, με μόνη εξαίρεση την συμμετοχή τους σε ομάδα του εξωτερικού. Κατά την διάρκεια των αγώνων κάπνισμα και ποτό απαγορεύονται για τους παίκτες.

Ο τρόπος ανάδειξης των συμμετοχών από την Περιφέρεια θα ανακοινωθεί και θα προκύψει μετά από συνεννόηση του Δ.Σ με τους υπεύθυνους των πυρήνων αλλά είναι βέβαιο ότι θα έχει να κάνει με τον αριθμό των μελών αυτών.

Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί το ημερολόγιο των αγώνων έτσι ώστε να είναι σε θέση το κάθε μέλος να προγραμματίσει τις υποχρεώσεις του, αλλά και όσα club ενδιαφέρονται να αναλάβουν κάποια διοργάνωση να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους. Η δήλωση συμμετοχής θα μπορεί να γίνεται ηλεκτρονικά από την ιστοσελίδα μας εφ όσον το όποιο μέλος έχει εγγραφεί και έχει τον προσωπικό του κωδικό, αλλά και μέσω των συνεργαζομένων καταστημάτων για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με την χρήση Η/Υ.

Για την δημιουργία του συστήματος διεξαγωγής αφιερώθηκαν από όσους συμμετείχαν στις συζητήσεις πολλές ώρες για τον σχεδιασμό αυτού με κοινό στόχο κάτι καλύτερο και κάτι που θα εξυπηρετούσε στον μεγαλύτερο βαθμό όλες τις απόψεις. Προσπαθήσαμε όλοι μαζί να «παντρέψουμε» τα υπέρ και τα κατά της κάθε πρότασης χωρίς να ερχόμαστε σε αντίθεση με τις γενικότερες γραμμές μας. Το νέο αυτό λοιπόν σύστημα κόβει αγώνες από τους χαμηλούς παίκτες, αλλά ταυτόχρονα ανταμείβει αυτούς χωρίζοντάς τους σε κατηγορίες και δίνοντάς τους την εύλογη δυνατότητα να πάρουν ένα κύπελο η ένα μετάλλιο που πραγματικά τους ανήκει άσχετα αν είναι μέλη της Αθήνας η της περιφέρειας. Τους δίνει επίσης την δυνατότητα να συμμετέχουν σε οσα OPENμπορέσουν και να αποκομίσουν εμπειρίες πληρώνοντας το 50% των όσων εως τώρα έπρεπε να πληρώσουν. Δίνει επίσης την δυνατότητα στους καλούς παίκτες να έχουν περισσότερους αγώνες μεταξύ τους κάτι που είναι απαραίτητο για όσους θέλουν να κάνουν μια καριέρα εντός η εκτός συνόρων. Ταυτόχρονα πιστεύουμε ότι θα κάνει πιο ενδιαφέρον το πρωτάθλημα με ότι αυτό συνεπάγεται. Η δε καινοτομία της ταυτόχρονης διεξαγωγής του πρωταθλήματος Νέων νομίζουμε ότι θα λειτουργήσει θετικά και θα αποτελέσει έναν πόλο έλξης για περισσότερους «πιτσιρικάδες» που σαφώς έχουμε ανάγκη.

Για ότι δεν αναγράφεται η δεν έχει τυχόν προβλεφθεί αρμόδιο να αποφασίσει είναι το Δ.Σ

                    

 

 

   ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΑΤΟΜΙΚΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΤΡΙΣΠΟΝΤΩΝ 2016-17

Η Δ' και η Γ' κατηγορία αποτελούνται (θεωρητικά) απο 48 παίκτες έκαστη και η Β' κατηγορία 36 παίκτες. Στον αριθμό αυτό υπολογίζουμε και τους 8 παικτες που ανεβαίνουν απο καθε κατηγορία. Οι κατηγορίες Β', Γ' και Δ' θα διεξαχθούν με πανομοιότυπο τρόπο.

  • Οι παικτες χωρίζονται σε ομίλους των 3ων με βάση την κατάταξη.
  • Απο τον 1ο γύρο προκρίνονται (για τον 3ο γύρο) μόνο οι πρώτοι απο κάθε γκρούπ και αν χρειαστεί (όπως στο παράδειγμα) το πολύ 2 καλύτεροι δεύτεροι.
  • Οι αποκλεισμένοι της 1ου γύρου δημιουργούν με βαση τα αποτελέσματα τον 2ο.
  • Απο αυτή τη φάση προκρίνονται πάλι οι πρώτοι και οσοι δεύτεροι χρειαστεί ώστε να δημιουργηθεί ο Γ' και τελευταίος γύρος των προκριματικών.
  • Ανάλογα τον αριθμό των γκρούπ προκρίνονται 16 συνολικά παίκτες οι οποίοι θα πάρουν μέρος στην τελική φάση σε αγώνες νοκ-αουτ και κατάταξη στην πυραμίδα με βάση τα αποτελέσματα.

 

systable3

 

Στην Α' κατηγορία είναι σχεδόν βέβαιο οτι θα έχουμε (μετά την λήξη των MASTER) 36 συνολικά παίκτες. Τους 28 που ανήκουν στην κατηγορία και 8 που ανέβηκαν απο την Β'. Αν φυσικά κάποιος απο την Α' κρατηθεί στην MASTER αυτό θα σημαίνει οτι θα εκτοπίσει κάποιον ο οποίος θα αγωνισθεί στην Α' όπως και πέρσι.

  • Οι παίκτες χωρίζονται σε ομίλους των 3ων με βάση την κατάταξη. Τυχόν υποβιβασμένοι απο την MASTER θα προηγηθούν στην κατάταξη.
  • Απο τον 1ο γύρο προκρίνονται (για τον 3ο γύρο) μόνο οι πρώτοι απο κάθε γκρούπ.
  • Οι αποκλεισμένοι της 1ου γύρου δημιουργούν με βαση τα αποτελέσματα τον 2ο γύρο (8 γκρούπ των 3ων).
  • Προκρίνονται πάλι μόνο οι πρώτοι 8 οι οποίοι μαζί με 4 παίκτες απο την περιφέρεια και τους 12 απο την Α' φάση δημιουργούν τον 3ο γύρο.
  • Οι πρώτοι και οι δεύτεροι με βάση τα αποτελέσματα σχηματίζουν την τελική 16ΑΔΑ νοκ-αουτ.

 

sys1table1

Παίκτες που πήραν μέρος στο πρωτάθλημα μας το 2014-15 και δεν αγωνίσθηκαν το 2015-16 θα καταταχθούν με βάση τα αποτελέσματα που είχαν, οχι όμως στην Α' κατηγορία.

Η κατηγορία MASTER θα διεξαχθεί με τον ίδιο τρόπο σε 5 τουρνουά αντί 4 εκ των οποίων ο καθένας θα πρέπει να αφαιρέσει ένα. Η βαθμολογία στο τελευταίο MASTER θα είναι διπλή. Η εκκίνηση του 1ου MASTER θα γίνει με βάση την περσινή κατάταξη όλων των MASTER την οποία θα μπορείτε να βρείτε πολύ σύντομα παρακάτω.

 Για ότι δεν αναγράφεται η δεν έχει τυχόν προβλεφθεί αρμόδιο να αποφασίσει είναι το Δ.Σ

Α' κατηγορία      Β' Κατηγορία      Γ' Κατηγορία      Δ' Κατηγορία